Közélet

Visszavonták a működési engedélyét a gimnáziumnak, amit tanítás közben ürített ki a végrehajtó

Tanítás közben ürítették ki kedden Soroksáron a Qualitas Gimnáziumot, mint kiderült, a rendőrség és a végrehajtó azért jelent meg az intézménynél, mert elárverezték az iskolát. A csütörtöki kormányinfón kérdezték Gulyás Gergelyt a kormány álláspontjáról az ügyben, ő azt mondta, a kormány tudomása szerint az iskolafenntartók által bérelt épületben fognak tudni iskolába járni a gimnázium azon tanulói, akik ezt igénylik.

Az ATV most arról számolt be, hogy az intézményben tanulók családjait személyesen keresték fel a Kormányhivatal emberei, hogy átadják nekik az értesítőt arról, hogy visszavonták a Qualitas Gimnázium működési engedélyét. A dokumentumban arról is informálták a szülőket, hogy melyek azok az iskolák, ahol folytathatják tanulmányaikat a diákok. A szülők elmondása szerint olyan intézményekről van szó, amelyek sokkal távolabb vannak, mint az eddigi gimnázium, második és harmadik kerületi középiskolák is szerepelnek a listán.

A csatornának nyilatkozó szülők közül többen megerősítették azt is, hogy a bizonyítványok, és nem egy esetben diákigazolványok is maradtak a végrehajtó által lefoglalt épületben, ami megnehezíti a diákok átjelentkezését.

Az intézmény igazgatója egyébként tudott róla, hogy végrehajtási ügy zajlik az iskola körül, de szándékosan nem szólt a szülőknek, mert „nem akart farkast kiáltani”. Mint mondta, a végrehajtó már augusztus 29-én is próbálkozott, de akkor a bíróság elhalasztotta a kilakoltatást. Most is ebben bízott, ezért nem szólt.

Kapcsolódó
„Arctalan senkik végzései” – így reagált a kiürített gimnázium igazgatója a bíróság elmarasztalásaira
Fedezetelvonás történt, ezért volt az árverezés – mondta el a végrehajtó a kiürített soroksári iskoláról. Az erről szóló bírósági ítéletek létét az igazgató is elismerte, de birtokvédelmet kér a jegyzőtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik