Közélet

Fideszes képviselővel bizonyítaná igazát a lómenhely földjeire pályázó diszkós vállalkozó

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Kormánypárti politikussal bizonyítaná az igazát a bíróság előtt a Balaton melletti lómenhely földjeiért dúló harcban Barna György, a Siófok Plázs és más szórakozóhelyek tulajdonosa. Az önkormányzati képviselő névtelen tanú szeretett volna maradni, azonban a bíróság felfedte kilétét.

Egy siófoki fideszes képviselővel bizonyítaná Barna György, hogy legalább három éve életvitelszerűen Siófokon lakik, és ezért jogszerűen hozta ki őt első helyen az elővásárlásra jogosultak közül a Somogy Vármegyei Kormányhivatal abban az adásvételben, amelyben a siófok-töreki lómenhely földjeit eredetileg a lómenhelyet fenntartó alapítvány egyik vezetője vette volna meg.

Barna még júliusban tette meg indítványát, hogy a bíróság két, általa megnevezett tanút hallgasson ki a Pécsi Törvényszék előtt zajló közigazgatási perben. Beadványában „anonim tanú I.” és „anonim tanú II.”-nek nevezte őket, mivel az indoklása szerint „védeni szeretnék saját személyiségi jogaikat” és

kifejezetten ragaszkodnak a jó hírnévhez való jogukhoz.

„Ők személyesen vállalták, hogy közvetlen tapasztalatukat, tudomásukat elmondják a bíróságon. A tanúk nevét és idézhető címét külön íven küldöm meg, mert a tanúk így kérték tőlem. Mindkét tanú nyilatkozni tud arról, hogy életvitelszerűen több mint három éve Siófokon élek” – írta a beadványában Barna György.

Hogy kik az anonim tanúk, az csak egy bírósági végzéséből derült ki, amelyben a bíróság megnevezte az érintetteket. Innen tudhattuk meg, hogy egyikük Gencsi Attila helyi fideszes önkormányzati képviselő, akit akkor nevezhetett meg tanúnak Barna György, amikor még nem gyanúsította meg őt a rendőrség a lakcímével való trükközés miatt. Azóta viszont információink szerint hamis magánokirat felhasználásának gyanújával nyomoznak Barna ellen, mivel valójában Budapesten lakik.

Kerestük telefonon és írásban is a kormánypárti képviselőt, hogy valóban tanúskodna-e Barna György mellett, de cikkünk megjelenéséig nem reagált.

Annak, hogy hol él Barna György, azért van jelentősége, mert helyben lakó gazdaként előzte meg elővásárlási jogával a lómenhelyeseket, ha pedig övé lesz jogerősen az összesen 32 hektárnyi legelő, azzal megpecsételné az agrártárcával perben álló, a hatóságok által vegzált lómenhely sorsát.

Kapcsolódó
„A kabuli utcai harcokban is nagyobb biztonságban éreztem magam, mint itt, a saját földünkön”
Az utóbbi fél évben sokat szerepelt a hírekben az ország egyetlen lómenhelye, amely túl szép és jó helyen van ahhoz, hogy ne próbálják meg kivéreztetni és elüldözni. Megnéztük, hogy bírják a lómenhely vezetői a gyűrődést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik