Közélet

Kárász Róbert mégis a közmédia kreatív igazgatójaként folytatja

Mohai Balázs / MTI
Mohai Balázs / MTI

Múlt szombaton először a Blikk írt arról, hogy igazgatói pozícióban az MTVA-nál folytatja pályafutását Kárász Róbert. A hír megjelenése után azonban az MTVA közölte: ez valótlan információ. Ekkor azt írták: „Ezzel szemben a valóság az, hogy az MTVA semmilyen formában nem tervezi Kárász Róbert alkalmazását.”

Hétfőn viszont a Media1.hu – amely szombaton is írt arról, hogy Kárász a közmédiánál folytatja – a hirado.hu-n talált egy írást, amelyben többek között az szerepel: „2023. január 1-jétől a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul. A korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat. Az egyik a tartalomszolgáltatási igazgató, akinek feladata a műsorok – évi kb. 3 millió perc – megrendelése és elfogadása lesz. Ezt a feladatot Tóth István Zoltán látja majd el.

A másik a tartalmak fejlesztésével foglalkozik, hogy új műsorfolyamok kidolgozására kerüljön sor a közszolgálati felületeken. Egy kis létszámú kreatív stáb jön létre, amely egyes projekteknél kiegészül majd külsős szakemberekkel. Ennek a stábnak lesz a vezetője Kárász Róbert. Mindebből világosan látszik, hogy nem az MTVA alkalmaz, és az is, hogy a téridő görbítésére semmi szükség nincs, ha a balliberális világban nemcsak gyűlölködni, hanem hitelesen tájékoztatni szeretnének

– fogalmaznak az írásban. A Media1 emlékeztet, hogy a közmédia műsorait az MTVA gyártja, a Duna Médiaszolgáltató pedig (amelyet nyár óta Áder János volt sajtófőnöke, Altorjai Anita vezet) a megrendelő, Kárász tehát az utóbbinál lesz vezető pozícióban.

Kárász Róbert ATV-től való távozásának okairól bővebben ebben a cikkünkben olvashatnak:

Kapcsolódó
Kárász Róbert nem vezet többet műsort az ATV-n, miután meghazudtolták
Számára ez már becsületbeli ügy, megsértődött az ATV-re. Az utolsó két hetét nem dolgozza le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik