Belföld

Kárász Róbert nem vezet többet műsort az ATV-n, miután meghazudtolták

TV2
TV2

Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig, többet ott nem vezetek műsort. A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.

– mondta Kárász Róbert a Mandinernek arról, hogy korábban kiderült, az ATV arra kérte, törölje egy kommentjét, amelyben azt írta, Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere találkozott a mára elhíresült műsor előtt a Pesti Srácok újságírójával. Baranyi szerint viszont nem ez történt.

Kárász Róbert hazudik, az ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái. Egyszerűen nem igaz, amit mond. Mélységesen felháborít Kárásznak ez a hazugsága.

– mondta Baranyi a 24.hu-nak. Baranyi azt mondja, hogy a műsor előtt nem találkozott a Pesti Srácok munkatársával. „Már benn álltunk a helyünkön Krug, Kárász, illetve én, épp ment az interjú felkonferálása, amikor a Pesti Srácoknál dolgozó fiatalember is megérkezett az utolsó pillanatokban. 20–30 másodperc múlva indult is az interjú, minderre legalább féltucatnyi tanú van. Nem igaz, amit Kárász mond, nem találkoztam az illetővel a műsor előtt.”

Kárász Róbert egyébként hamarosan távozik az ATV-től. Korábban feltűnést keltett, hogy a választások előtt együtt pózolt a Megafon propagandistáival Szijjártó Péter külügyminiszter előadása után, de többször írtunk Kárász zavaros alapítványi ügyeiről is.

Az ATV kérdésünkre írt válaszából kiderül, hogy Kárász valóban nem állított igazat.

Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését

– írta a csatorna a 24.hu-nak.

Az én lelkiismeretem ezer százalékosan tiszta! A mai napig ott cseng a fülemben, ahogy Baranyi utólag szóvá teszi a futólagos találkozást és felismerést a Pesti Srácok kérdezőjével! Sajnos gellert kapott ez az ügy. Az egész már nem arról szól, hogy a polgármester miért nem válaszolt az ominózus műsorban, illetve hogy ki újságíró vagy ki propagandista.

– mondta még Kárász a Mandinernek.

Aztán a mai nap folyamán az ATV részéről jelezték, hogy a komment miatt keressem meg, hívjam fel Baranyit, tisztázzam vele a helyzetet. Felhívtam! Hosszan beszéltünk, higgadtan. Ő tartotta magát ahhoz, hogy nem úgy emlékszik, ahogy én, vagyis nem értettünk egyet. De a telefonbeszélgetés során nem mondott semmilyen dehonesztálót vagy sértőt, durvát, pláne nem olyan szitkokat, amiket fél órával később nyilvánosan a fejemre szórt. Sőt, most már egyenesen hazugnak állít be. Mindezt tetézi, hogy ezzel párhuzamosan adta ki azt a bizonyos közleményt az ATV arról, hogy lényegében nem tudják megerősíteni a kommentem tartalmát

– tette hozzá. Azt is elismerte, hogy nem kért engedélyt, hogy az ügyet kommentálja. Baranyiról annyit mondott még, hogy

Az ember szemébe mézes-mázas, majd a következő pillanatban hátba szúrja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik