Közélet

Bekeményített a Metal Lady a végrehajtók ellen

tv2
tv2
Bíró Ica feljelentette őket. Egyikük a Schadl–Völner-ügy vádlottja. Az ügyészség szerint ő fizette a legtöbb kenőpénzt kinevezéséért cserébe.

A végrehajtók vélt visszaélése miatt tett feljelentést Bíró Ica. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére közölte, hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben december 1-jén elrendelték a nyomozást. A lap szerint az egyik feljelentett végrehajtó, M. Eszter, a Schadl-Völner-ügy egyik vádlottja.

Őt korábban felmentették egy pótmagánvádas eljárásban a hivatali vesztegetés vádja alól. Egy budai villa elárverezése miatt egy adós kezdeményezett ellene büntetőeljárást, ám a Budai Központi Kerületi Bíróság után a Fővárosi Törvényszék is felmentette. Mint korábban megírtuk, az ügyészség súlyos korrupciós bűncselekményekkel vádolja, ő fizette ugyanis a legtöbb kenőpénzt kinevezéséért cserébe Schadl Györgynek, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének, összesen 254,8 millió forintot.

A kinevezésében Völner Pál egykori igazságügyi államtitkár keze is benne volt a nyomozóhatóságok szerint, mivel Schadl lefizette Völnert, hogy mások mellett M. Esztert is kinevezze önálló bírósági végrehajtónak. M. Eszter 2018-ban alapította Budán a végrehajtó irodáját, ekkor nevezték ki önálló bírósági végrehajtónak.

Kapcsolódó
Bíró Ica feljelentette a végrehajtókat, szeretné visszaszerezni elárverezett ingatlanjait
A rendőrség hivatali visszaélés és csalás gyanúja miatt vizsgálódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik