Közélet

Magyar György otthagyja Márki-Zay Péter mozgalmát

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Távozik a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségéből Magyar György– ezt az ügyvéd mondta el a Alfahírnek.

Nem politikai okok miatt állok fel. A civil szférában folytatom a munkát

– tette hozzá.

Magyar György szerint több probléma is akad az MMM körül, szerinte például az ellenzéki pártok sem támogatták teljes szívvel az MMM-et, illetve annak elnökét a tavalyi előválasztás során, ezt követően pedig a mozgalom is veszített jelentőségéből. Magyar György távozásához az is hozzájárult, hogy mostanra nagyon kevés alapító maradt az MMM-nél.

Hozzátette:

Márki-Zay Péter pártalapításban gondolkodik, de szerintem amit ő elképzelt, hogy az MMM a civilek pártja legyen, az egy politikai nonszensz.

A mozgalom és az ellenzéki pártok szerepéről szólva Magyar György úgy fogalmazott, hogy jelenleg útkereső, kiforratlan az ellenzék, helyzetét tovább nehezítheti, hogy a parlament döntése alapján egy napon tartják az önkormányzati és az Európai Parlamenti választásokat.

Ez két eltérő kampányt, két eltérő filozófiát jelent, amit rendkívül bonyolult összeegyeztetni, mivel az EP-választáson listákon pártokra kell szavazni, míg az önkormányzati voksoláson szerintem továbbra is egy közös jelöltre lenne szükség a Fidesszel jelöltjével szemben. Tehát én változatlanul úgy látom, hogy az ellenzéki pártok egymásra vannak utalva és ezt kell nekünk civileknek kiegészíteni, sőt most sokkal több hiteles civilt kellene indítani, akik mögé a pártoknak kellene beállni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik