Közélet

Nemény András sem tolakszik azért, hogy az MSZP elnöke legyen

MTI/Krizsán Csaba
MTI/Krizsán Csaba

Amint kedd este beszámoltunk róla, Ujhelyi István EP-képviselő mégsem pályázza meg az MSZP társelnöki posztját, amely Tóth Bertalan távozásával ürül meg. A választmányi tagoknak küldött levelében, amely a 24.hu-hoz is eljutott, Ujhelyi azt írta: bár kedvező visszajelzéseket kapott, a szocialista párt jelentős személyiségei „befeszültek (…) egyértelművé tették számomra, hogy nem velem képzelik el a párt vezetését”.

Ujhelyi, aki Esély néven szociáldemokrata mozgalom építésébe kezdett, hozzátette, döntésével utat enged Molnár Zsolt budapesti elnök elképzelésének, hogy Nemény András szombathelyi polgármester legyen az MSZP társelnöke.

A jelek szerint azonban Nemény sem tolakszik azért, hogy az MSZP vezetője legyen. A nyugat.hu-nak legalábbis azt mondta, az MSZP-ben sokan szívesen látnák őt vezetői pozícióban, de ő korábban megígérte Ujhelyinek, hogy ha társelnöki ambíciói lesznek, akkor először neki szól majd – és nem szólt.

A Facebook-oldalán már kicsivel megengedőbb volt a polgármester, azt írta:

Nagy szükségét látom egy modern, tartalmában és szervezeti struktúrájában is a mai kor kihívásaira hatékonyan reagáló szociáldemokrata párt létének. Olyannak amelyik az öncélú kritizáláson túl, igazi alternatívát mutat a mai hatalomnak, de nemzeti sorskérdésekben akár együttműködni is képes. Ennek megteremtésében, ha vannak hozzá partnerek, szívesen vállalok munkát, feladatot. Hogy pontosan mit, abban Szombathely városáért érzett felelősségem is meghatározó lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik