A következő élő közvetítés része Az újraválasztott Orbán Viktor: az EU-ban látjuk Magyarországot

Orbán: Ukrajna a megtámadott, Oroszország a támadó

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Orbán szerint a NATO védelmi szövetség, nem szabad engedni, hogy a határain túl katonai támadásokat hajtson végre. Nem akarja, hogy a NATO katonai szövetséggé váljon. Szerinte az oroszok végtelenítették a háborút azzal, hogy sorozás nélküli katonai hadműveletté nyilvánította.

Orbán szerint az amerikaiak a második világháborúból ismert kölcsönbérleti szerződéssel Ukrajna korlátlan támogatása mellett döntöttek, ami nekünk a legrosszabb megoldás, mert a háború végeláthatatlanul folytatódni fog. Szerinte a következő évtized feladata, hogy a háborúból kimaradjanak, és megvédjék Magyaroszág biztonságát.

Aki fegyvert szállít, az fél lábbal már benne is van a háborúban.

– mondta a miniszterelnök, aki szerint ők békét, azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akarnak. A NATO szerinte biztos támasz, de nem fogja Magyarország helyett megvédeni az országot.

Ebben a háborúban Ukrajna a megtámadott és Oroszország a támadó. Ezért támogatjuk Ukrajnát.

– mondta Orbán, hozzátéve, hogy félreteszik a tényt, hogy Ukrajna korábban milyen jogsértéseket követett el a magyar kisebbség ellen, és hogy szerinte Ukrajna elnöke nyíltan beleavatkozott a magyar választásokba, és az ellenfeleiket támogatja.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik