A következő élő közvetítés része Az újraválasztott Orbán Viktor: az EU-ban látjuk Magyarországot

Orbán: A felhatalmazásért megdolgoztunk

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Orbán szerint a választási harcban se magát, se magukat nem kímélték, ezért a becsülettel végzett munka derűjével és önbizalmával áll mindenki előtt, immár ötödszörre is. A miniszterelnök megköszönte mindenkinek, hogy részt vett a közös döntésben, ami kijelölte a következő négy év politikáját.

Szerinte a választás soha nem látott nemzetközi és hazai ellenőrzés mellett zajlott, és mindenki láthatta, hogy Magyarország olyan ország, ahol nem történnek, nem történhetnek választási csalások. Megköszönte az ellenzéki aktivistáknak, hogy a munkájukkal segítettek megvédeni Magyarország jó hírét.

A magyar demokráca 32 éves történetében soha egyetlen pártra nem szavaztak annyian, mint a Fidesz-KDNP jelöltjeire most, mondta Orbán. 12 év kormányzás után pedig megkapták a szavazatok abszolút többségét, amit Orbán meg tervez szolgálni. Szerinte éppen akkor aratták a legnagyobb arányú győzelmüket, amikor a legnehezebb terepen kellett megmérkőzni. Szerinte összeállt ellenük a baloldal, nemzetközi szövetségeseik, pénzemberek és a média is.

Mondjuk ki világosan, Brüsszel és Soros György is a mi bukásunkra játszott.

– mondta Orbán, hozzátéve, hogy nincs pezsdítőbb annál, amikor rálőnek az emberre, de nem találták el.

Ilyen győzelmi sorozat Európában és a tágabb nyugati világban is szokatlan

– mondta a miniszterelnök. Szerinte ennek a mélyebb értelme az, hogy a magyarok kifinomult történelmi ösztönökkel és különösen kifinomult veszélyérzékkel rendelkeznek. Megtanulták, hogy veszély idején a széthúzás súlyos következményekkel járhat. Szerinte baj idején az összefogás parancs, és aki kihúzza magát alóla, az veszélyt hoz a hazára, az ilyen politikusoknak pedig a választók ellátják a baját.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik