Közélet csatatér '22

Márki-Zay évértékelőjében hívta vitára Lázárt és Orbánt

Márki-Zay Péter / Facebook
Márki-Zay Péter / Facebook
Mint polgármester tartott évértékelőt, ahol saját tetteit fényezte, illetve megismételte vitára való felhívását.

Zömmel hódmezővásárhelyi ügyekről beszélt hódmezővásárhelyi polgármesterként előadott évértékelő beszédében Márki-Zay Péter, az összellenzéki miniszterelnök-jelölt kedden – foglalta össze a Telex az elhangzottakat. A kb. háromnegyed órás monológ egy pontján Márki-Zay így fogalmazott a város 2018 előtti, fideszes vezetését kritizálva:

Hódmezővásárhelyet a félelem és a korrupció uralta. Ezt meg kellett szüntetni.

Úgy érvelt, hogy szerinte az ország legmagasabb építményadója volt a városban korábban, csak bizonyos vállalkozók tudtak sikeresen pályázni az önkormányzati közbeszerzéseken, valamint olyan elnyomásban éltek a városházi dolgozók, hogy egy lájkért is elbocsáthatták őket.

Márki-Zay ezután saját, már 4 éve tartó regnálását dicsérte: az építményadó eltörlését, az Elios által telepített, halvány fényű közvilágítás cseréjét, a buszközlekedés megújítását, az átlátható sporttámogatás bevezetését, intézmények és utak felújítását, a be nem szedett, kb. 60 millió forintnyi helyi adó behajtását.

Eldicsekedett azzal is, hogy a KFC gyorsétteremlánc megjelent a városban, és hamarosan McDonald’s is lesz itt.

Az idei évre a városháza felújítását, a belváros fejlesztését, a játszóterek renoválását, az önkormányzati dolgozók béremelését tervezi, bár az utóbbit a kormányzati elvonások nehezítik. „A korábbi hatalomszeretet helyett a szeretet hatalma van” – fogalmazott, majd rátért a Szegedet Vásárhellyel összekötő vasútvillamosra, a tramtrainre, amit fontos fejlesztésnek nevezett. Odaszúrt a körzet képviselőjének, a fideszes Lázár Jánosnak is, hogy csak ezt tudta felmutatni négyévnyi képviselőség után.

Hozzátette, a Vásárhely TV-ben szívesen vitázna akár Lázárral (ő azonban nem akar), akár Orbán Viktor kormányfővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik