Közélet

Elnézést kér a 168.hu, amiért azt állította: Gyurcsány szerint Soros beállt Márki-Zay mögé

DK: Soros György áll Márki-Zay mögött címmel közölt cikket szombat reggel a 168.hu, melyben az állt, hogy a lap információi szerint Gyurcsány Ferenc pártelnök péntek délután értékelte az előválasztás eddigi eseményeit a Demokratikus Koalíció stábjával, és a volt miniszterelnök azt állította, hogy Soros György beállt Márki-Zay Péter mögé, a hódmezővásárhelyi polgármester ennek köszönheti sikereit. A cikket később törölték.

A lap most egy közleményt tett közzé, miszerint

bár a cikk készítésekor a tudomásunkra jutott információt két független forrásból is megerősíttettük, a cikk megjelenését követően azonban az érintettek hitelt érdemlően cáfolták a megjelentetett információt. Ennek fényében a cikk közlését haladéktalanul felfüggesztettük. Az érintettektől és olvasóinktól elnézést kérünk.

Hogy ki lehetett az a két „független forrás”, aki ilyesmit állított a 168.hu újságírójának, és vajon mire alapozva, illetve hogy pontosan mely érintettek cáfolata győzte meg a szerkesztőséget arról, hogy Gyurcsány Ferenc nem támadta a fideszes propagandaklisével a hódmezővásárhelyi polgármestert, az nem derül ki a magyarázkodásból.

Az egykor balliberális 168 Óra és a hozzá tartozó 168.hu kiadója jelenleg Milkovics Pál és Schabi Michaeli izraeli-grúz üzletember közös vállalkozása, az utóbbi korábban elismerte, hogy jóban van Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével. Ehhez a kiadóhoz tartozik a Pesti Hírlap is, amely hétfőn azt a korábbi idézetet tette címlapjára Márki-Zay Pétertől, hogy a gyerekeket nyitott kézfejjel lehet megütni, szerdán pedig ismét a hódmezővásárhelyi polgármestertől vett mondatokat tett a címoldalra, azt, hogy Márki-Zay ellenzi az abortuszt és a válást. Kedden ugyanakkor Dobrev Klára mosolygott a címlapon azzal a szöveggel, hogy Szívvel, lélekkel kormányozna. Ebből Márki-Zay azt a következtetést vonta le, hogy Rogán Antal is beszállt Dobrev kampányába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik