Közélet

Gyurcsány Ferenc a lehallgatásokról: Börtön lesz ebből, fiúk és lányok!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A DK elnöke a Facebook-on reagált arra, hogy a Direkt36 mai anyaga szerint Csikász Brigitta újságírót is megfigyelték a Pegasussal.

Szemlénkben mi is megírtuk, hogy 2019 áprilisa és 2019 novembere között Csikásznak egyetlen nagyobb projektje volt az Átlátszónál, egy 12-13 részes cikksorozat, amely az európai uniós pénzekkel kapcsolatos, visszaélésgyanús ügyeket mutatott be. A Direkt36 cikke szerint ezek olyan ügyek voltak, amelyekben többek között Rogán Antallal kapcsolatban álló személyek, valamint Orbán Viktor miniszterelnök fogorvosának érintettsége is előkerült.

 Gyurcsány Ferenc határozott éllel reagált a friss hírre a Facebook-on.

Fejtörő következik. Mi ez?

ONCIX, BIS, DGSI, ABW?

Nem megy?

Jól van na, nekem se menne.

Ezek azok a szervezetek (különböző országok létező titkosszolgálatai), amelyek biztosan nem hallgatták le egy magyar újságíró, Csikász Brigitta telefonját.

Ezt csak a magyar állam titkosszolgálata tehette meg. És a hírek alapján megtette.

Akkor most csendesen megjegyzem: börtön lesz ebből fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről.

Azt ugyanakkor nem fejtette ki a DK elnöke, hogy mi alapján gondolta azt, hogy ennek az ügynek az apropóján börtönbe lehetne küldeni bárkit is. A magyar jogszabályi háttér épp azt mutatja, hogy olyan puhák a magyar törvények, hogy lényegében bárki lehallgathatót, jogorvoslatot pedig lehetetlen elérni.

Kapcsolódó
Olyan puha a törvény, hogy itthon bárki lehallgatható következmények nélkül
Ha a magyar állam rendelte el a Pegasus nevű kémprogrammal végrehajtott megfigyelési sorozatot, akkor a hazai jogi környezet azt szolgálja, hogy erről az akcióról ne derüljön ki semmi. Elértük Trócsányi László korábbi igazságügyi minisztert is, aki nyilatkozott nekünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik