Közélet koronavírus

Magyar Hang: Százával oltatják magukat a magyarok Romániában

Robert Ghement / EPA / MTI
Robert Ghement / EPA / MTI
Gulyás Gergely korábban tagadta a jelenség létezését, aminek oka az, hogy a kínai vakcina sokaknál nem épített ki hatékony védelmet, harmadik oltást viszont nem kaphatnak itthon.

Cáfolták a román hatóságok azt, amit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter állított a június 24-i Kormányinfón, miszerint nem járnak át a magyarok Romániába oltatni magukat. Mindez azért történhetne, mert a kínai Sinopharm-vakcinától sokaknak nem alakult ki a kellő védettsége.

Kapcsolódó

A Magyar Hang már júniusban arról írt, hogy azok a 60 év felettiek, akik mindkét Sinopharm-oltást megkapták, de a szervezetük alig termel ellenanyagot, nem jogosultak harmadik oltásra. Ellenben telekocsikkal járnak ki Aradra vagy Nagyváradra a Pfizer ott elérhető vakcinájáért. Mindez azért furcsa, mert már itthon is van elég Pfizer-vakcina raktáron, miután az oltási kedv visszaesett.

A Hang megkereste előbb a román egészségügyi minisztériumot, majd az ottani operatív törzset, hogy elmondják, hány magyar állampolgárt oltottak be Romániában. Csütörtök reggelre válaszoltak, eszerint eddig 715 olyan magyar állampolgárról tudnak, akik oltást kapnak, zömmel Pfizert, és folyamatosan jönnek az új alanyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik