Közélet

Jakab visszaszólt Hadházynak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Csütörtökön derült ki, hogy nem a Momentum által jelölt Hadházy Ákost, hanem a szocialista Tóth Csabát támogatja a zuglói előválasztáson a Jobbik. (A körzetet két ciklus óta képviselő Tóth mögé előzőleg a Párbeszéd és a DK is beállt.) Egymásnak is estek a felek, Hadházy sem hagyta annyiban a dolgot.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke most megindokolta, miért nem Hadházyt támogatják. Azért Tóth Csaba mellé álltak, mert ő már többször bizonyította, hogy képes legyőzni a Fideszt, „míg Hadházy Ákos ezzel nemcsak adós maradt, de a borsodi időközi országgyűlési választáson, ahol a kétharmad lebontása volt a tét, megmutatta, hogy a csatamezőn mennyire lehet rá számítani valójában” – írta a Telexnek Jakab.

Kapcsolódó
Az ellenzék visszautasítja Hadházy vádjait a borsodi jelölttel kapcsolatban
A pártok szerint a független képviselő állításai nem állják meg a helyüket.

Annyit tett még hozzá a Jobbik elnöke, hogy „a ’22-es választásnak jóval nagyobb a tétje annál, minthogy olyat támogassunk, aki a csatatéren, amikor ott kellett volna lenni a fronton, inkább az ellenzéket támadta a Fidesz helyett.”

A többi ellenzéki párt döntését bírálta egyébként Fekete-Győr András Momentum-elnök is, aki szerint érthetetlen számomra, hogy a Jobbik, a DK és Karácsony Gergely főpolgármester is a szocialista politikust támogatja, „aki meg sem szólalt a helyi parkolási maffia kapcsán, hiába volt ezzel hónapokig tele a sajtó. Egy olyan embert, aki egy kiszivárgott hangfelvétel alapján még a fizikai erőszakkal való fenyegetéstől sem riad vissza, ha a saját politikai érdekeiről van szó”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik