Belföld

Az ellenzék visszautasítja Hadházy vádjait a borsodi jelölttel kapcsolatban

A rendelkezésre álló információk alapján nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán,

írta közös nyilatkozatában kedden a DK, az LMP, a Jobbik, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd Hadházy Ákos képviselő korábbi állításaira hivatkozva.

A független parlamenti képviselő még vasárnap írta a Facebookon, hogy Bíró László, az ellenzék közös jelöltje a hétvégi borsodi időközi választáson korábban korrupciós ügybe keveredett. A kormánybarát média korábban arról számolt be, hogy Bíró nem fizette ki a csernelyi varroda munkatársait és állítólag meg is fenyegette őket.

Hadházy azt állította, hogy utánanézett a dolognak és szerinte súlyos dolgok történtek. Mint írta:

A »szociális szövetkezetezés« 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt és a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy, nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.

Az ellenzéki pártok közös állásfoglalása szerint maga Bíró ajánlotta fel Hadházynak, hogy betekintést nyerhet minden olyan iratba és dokumentumba, amelybe szeretne és kérdéseket is feltehet az üggyel kapcsolatban.

Miután a húszperces, kampányhajrában beiktatott látogatás megtörtént, Hadházy Ákos megnyugodva távozott Bíró László otthonából. Ami ezek után történt, arra nehéz magyarázatot találni – kiváltképpen azért, mert a pártvezetők közül senkit sem keresett meg –, mindenesetre Hadházy Ákos médiában tett, több helyen egymásnak is ellentmondó kijelentéseit visszautasítjuk

olvasható a közleményben. Hozzátették azt is, hogy Hadházy egyik pártvezetőt sem kereste meg.

A parlamenti képviselő hétfőn egy újabb bejegyzésben azt írta, hogy mivel korábban sokat foglalkozott a szociális szövetkezeteken keresztül elcsalt uniós támogatásokkal, ő „érzékenyebb” ezekre az ügyekre és a hír hallatán azt tette, amit felelős politikusként tennie kell: tájékozódott. Megjegyezte:

Az ügy részleteinek tanulmányozása után lehet, hogy lesz feljelentés is, majd ha a jogászaim utolérik magukat a rengeteg és folyamatosan termelődő fideszes mocsok feldolgozásában.

Egyrészt, másrészt: a borsodi időközi választás tanulságai
Az ellenzéki választók hajlandóak átszavazni a pártjuk megállapodásának megfelelően, de az ellenzék még mindig csak félúton van a fideszes kétharmad és a saját abszolút többsége között, számos tényezőnek kellene változnia ahhoz, hogy ne a kormányoldal legyen a következő választás egyértelmű esélyese. Elemzés.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik