Közélet

Mirkóczki Ádám kilépett az egri ellenzéki frakcióból

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Mirkóczki Ádám kilépett az Egységben a Városért Egyesületből (EVE) és a közgyűlési frakcióból is – ezt Eger polgármestere mondta a Magyar Hang megkeresésére.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a helyi ellenzéki politikusokat tömörítő, a 2019-es önkormányzati választáson többséget szerzett – de azt azóta ezt már elveszítő – EVE kizárta az elnökségéből a volt jobbikos polgármestert.

A városvezető döntését azzal indokolta, hogy az elnökségből való visszahívása után nehezen tartható helyzet állt elő.

Néhány napja Berecz Mátyás, DK-s politikus, Eger korábbi alpolgármestere a 24.hu-nak arról beszélt: Mirkórczki már nem az ellenzék szekerét tolja. „Tüntetőleg mutatkozik a Fidesz politikusaival, miközben velünk szóba sem áll. Eddig ezt nyilvánosan nem mondtuk ki, a tényeket azonban már nem lehet szőnyeg alá söpörni” – tette hozzá. Mirkóczki Ádám viszont azzal érvelt, hogy veszélyesnek látja az előválasztási küzdelmet, a kormányhivatal fideszes vezetőjét pedig nem kerülheti meg, amikor az egriek érdekeiért harcol.

Kapcsolódó
A DK szerint Mirkóczki Ádám már nem az ellenzék szekerét tolja
A Gyurcsány-párt helyi jelöltje szerint Eger polgármestere az ellenzéki előválasztás jelöltjeivel már nem, a Fidesz 2022-es indulójával viszont rendszeresen találkozik. Mirkóczki Ádám azt mondja, veszélyesnek látja az előválasztási küzdelmet, a kormányhivatal fideszes vezetőjét pedig nem kerülheti meg, amikor az egriek érdekeiért harcol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik