Belföld

Mirkóczki Ádám is kilép a Jobbikból

Újabb ismert politikus távozik a Jobbikból, habár a búcsú ezúttal sokkal békésebb, mint Sneider Tamás, Farkas Gergely vagy Varga-Damm Andrea esetében.

Hárman is kilépnek a Jobbik-frakcióból, az egyik távozó a párt korábbi elnöke
Sneider Tamás és Farkas Gergely szerint Jakab Péter rosszul irányítja a pártot. Csatlakozott hozzájuk Varga-Damm Andrea is.

A párt és Mirkóczki Ádám egri polgármester közös közleményt adott ki, melyben hangsúlyozzák, a politikus nem valamilyen nézeteltérés miatt hagyja ott a Jobbikot, döntésének nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez.

„Kiemeljük, hogy nem politikai döntés született sem a Jobbik, sem pedig Mirkóczki Ádám részéről: a polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával. Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is” – bizonygatja a közlemény.

Mirkóczki 2010-től a Jobbik szóvivője volt, 2019 januárjától viszont már semmilyen pozíciót nem töltött már be a pártban, októberben pedig Eger polgármesterévé választották.

Furcsa Trianon-ügy miatt hagyta ott a Jobbikot egy aktivista tagja
Vágási Pál három nap alatt festett, majd helyreállított, végül távozott.

Kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik