Közélet

Aston Martint hajtana? Irány a NAV oldala!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
Valakitől elkobozott a NAV egy csoda értékes Bond-autót, amivel azonban van pár bökkenő. Nem a jobbos kormányra gondolunk.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, azaz a NAV sűrűn tart olyan árveréseket, amiken az adósoktól lefoglalt ingóságok és ingatlanok találnak új gazdára. Ezeken az aukciókon olykor különleges tételek is felbukkannak. Például ez az 1960-as, Aston Martin DB4 Coupe series II. személygépjármű:

A NAV oldaláról annyit tudhatni még, hogy 2021. június 7-10. között lesz az árverés, amin a kocsi is kalapács alá kerül. Az autót május 13-án és június 3-án lehet megtekinteni. Az értékét 60 millió forintra becsülik, 30 millió lesz a minimális ajánlat az aukción. Van pár bonyolító tényező, a NAV így ír az autócsodáról:

A gépkocsi évek óta nincs használatban. A karosszéria poros, a fényezés helyenként karcos. A karosszérián apróbb horpadások, sérülések láthatók. A bőrkárpitozás több helyen kopott. A motor nem indítható, a kipufogó korrodált. A keréktárcsákon, küllőkön, féktárcsákon kisebb korróziós nyomok láthatók. A gépjármű jobbkormányos. A gépjármű működőképességéről nincsen információ, továbbá Magyarországon nem volt forgalomba helyezve, magyar okmányokkal nem rendelkezik.

Magyarán akinek kell egy működésképtelen, Magyarországban nem forgalomba helyezett James Bond-autó, az emelje magasra a tárcsáját a júniusi árverésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik