Közélet koronavírus

Kormányhivatali vizsgálat indult a koronavírus elleni oltásra előjegyzést felvevő cég ügyében

Hivatalból indított eljárást a fővárosi kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya az ellen a magán-egészségügyi szolgáltató ellen, amely ötezer forintért vesz fel előjegyzést a Covid-19 vakcinák beadására – áll Budapest Főváros Kormányhivatalának közleményében.

A kormányhivatal azt vizsgálja, hogy a Nemzetközi Oltópont Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel, valamint a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e.

A társasággal – folytatódik a közlemény – szemben korábban folyt már fogyasztóvédelmi eljárás, azonban az országos oltási stratégia előrehaladtával felmerült új körülmények miatt ismét vizsgálatot indított a hatóság a céggel szemben.

A kormányhivatal adatszolgáltatásra is kötelezte a céget: többek között választ vár arra, hogy eddig milyen összegben szedett be előfoglalási díjat, és mikorra várható az oltás megkezdése a társaságrészéről. A magán-egészségügyi szolgáltatónak nyilatkoznia kell arról is, hogyan és kitől kívánja megvásárolni a vakcinát, különös tekintettel arra, hogy jelenleg csak az államok képesek a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére.

Kapcsolódó
Nemzetközi Oltóközpont: nem nyerészkedés az ötezer forintos vakcinafoglalási díj
Arra számítanak, hogy az első negyedévben érkezik hozzájuk vakcina.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik