Közélet

Érvényes Rogán Barbara és családjának földvásárlásról szóló szerződése az eladói oldal szerint

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Én csak annyit tudok, hogy van közöttünk egy adásvételi szerződés, és amit még meg kell csinálniuk, annak teljesülnie kell

– mondta az Átlátszónak pénteken Barna Izabella arról a szerződésről, amelyet Rogán Barbara még leánykori nevén írt alá. A szerződést tavaly novemberben összesen 1022 hektár Borsod megyei földbirtok adásvételéről kötötték, míg Rogán Barbara és szülei a szerződésben a vásárlók között, Barna Izabella az eladók közt szerepel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rogán Antal a Magyar Nemzetnek a minap azt nyilatkozta:

Sem a feleségem, sem a családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra.

Barna Izabella viszont az Átlátszónak pénteken azt nyilatkozta, hogy érvényes a szerződés az eladói oldal szerint, a földet eladták, várják a pénzt. Arra a kérdésre, hogy tud-e olyan szándékról a vásárlók oldaláról, amely a szerződés érvénytelenségének kimondására irányul, azt mondta:

Milyen szándékuk van, vagy nincs, arról én nem tudok.

Korábban a 444.hu cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy pár héttel Rogán Antal harmadik esküvője előtt, 2020. november 20-án a miniszter új feleségének családja adásvételi szerződést írt alá arról, hogy földeket vásárol Északkelet-Magyarországon, ehhez pedig az állami Budapest Bank kölcsönét vették volna igénybe. A tranzakcióról egy nyilvános szerződés is elérhető Tardona honlapján.

Barna Izabella további információiért a szerződést ellenjegyző ügyvédhez irányította az Átlátszót, az ügyvéd viszont jelezte, köti a titoktartás, amely alól az eladónak és a vevőnek is fel kellene oldoznia, hogy nyilatkozhasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik