Közélet

Karácsony Gergely kirúgta Békés Gáspárt

Balogh Zoltán/MTI
Balogh Zoltán/MTI

„A mai nap folyamán bármiféle vizsgálat és indoklás nélkül elbocsátottak a Főpolgármesteri Hivatalból” – jelentette be Facebook-oldalán Békés Gáspár, aki elbocsátásáig a Főpolgármesteri Hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán dolgozott szakértőként.

Békésről a Vasárnap.hu írta meg: a Magyar Ateista Társaság blogján 2018-ban amellett érvelt, hogy ne lehessen megkeresztelni a gyermekeket, mert az „jogi szempontól illegitim”. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az Index kérdésére közölte: Békés Gáspár szerződését a kipattant ügy miatt felmondták.

Legyen tiltva a keresztelés, mert azt az üzenetet hordozza mind a szülőknek, mind a társadalomnak, és közvetve más szülőknek, hogy a gyerekre nem vonatkozik az alkotmány, az alaptörvény. Azaz ők alacsonyabb rendű állampolgárok. Hiszen el lehet dönteni helyettük, hogy milyen vallásban vannak megkeresztelve, vagy beletéve

– fogalmazott Békés Gáspár a Klubrádió Reggeli gyors című műsor 2018. június 5-i adásában.

Facebook-oldalán a szakértő úgy fogalmaz elbocsátásával kapcsolatban: „Véleményem szerint a nyílt ateizmusomat támadó fundamentalista keresztény sajtó nyomásának engedtek. Ennek következtében súlyosan sérült a szólás-, sajtó- és lelkiismereti szabadság.”

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik