Belföld koronavírus

Karácsony Gergely kiakadt a kormányhivatal „semmirekellő szívtelenségén”

Szerinte a Fidesz folytatja a legkiszolgáltatottabb emberek elleni hajszát. A kormányhivatal határozatát megtámadják.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált arra, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala nem engedélyezte, a Városháza műemléknek nyilvánított épületébe hajléktalanokat fogadjanak be. A főpolgármester szerint ez szívtelenség.

Még a járvány sem hív elő belőlük semmiféle együttérzést, szolidaritást, belátást? Semmit?

Úgy vélte a Fidesz nem áll le a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával.

A csepeli fideszes polgármester és a belvárosi Fidesz-szervezet után most – tőlük nyilván nem függetlenül – a politikai hecckampányokhoz nem először asszisztáló fővárosi kormányhivatal akarja tovább növelni a hajléktalan emberek kiszolgáltatottságát.

Máshogy nehéz értelmezni, hogy meg akarják tiltani, hogy a saját épületükben átmeneti hajléktalanszállót alakítsanak ki. Mint írta, eddig nagyrészt sikerült megóvni a hajléktalanokat a fertőzéstől, de készülni kell a járvány esetleges második szakaszára, mindent meg kell tenni azokért, akik nem tudják maguk megvédeni. Ezért kell a hajléktalanszállók zsúfoltságát csökkenteni, olyan átmeneti szállást kialakítani, ahol ellátásuk biztonsággal megoldható.

Ilyen lehet a Városházának az a helyisége, amely később a Budapest Galériának ad majd otthont. A kormányhivatal mondvacsinált indokokkal meg akarja ezt akadályozni. A legátlátszóbb hazugság, amikor hajléktalanoktól a turistákat óvják. A turistákat, akik pont a járvány miatt nincsenek a városban.

Kormányhivatal: Karácsony ne nyisson ott hajléktalanszállót, ahol pörög a turizmus
Nem engedik a főpolgármesternek, hogy a Városháza épületében menedékhelyet nyisson.   

Koronavírus - Még több hír a témában

A főpolgármester közölte: a határozatot megtámadják, a szállót kialakítják, a hajléktalanokat pedig megóvják nemcsak a járványtól, hanem a szívtelenség és az érzéketlenség politikájának képviselőitől is.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik