Közélet koronavírus

Ausztria bekeményít, előkészítették az új szigorításokat

Sajtóértesülések szerint újabb szigorítások bejelentését tervezi az osztrák kormány, mert félő, hogy a koronavírus-járvány terjedése túlterheli az egészségügyi rendszert, írja a Guardian.

Sorra dőlnek meg a fertőzöttségi rekordok Európában
Magyarország mellett Németországban, Lengyelországban és Ukrajnában is rekordszámú új fertőzöttet azonosítottak pénteken. A németeknél 19 059 új

Szombaton 5349 új esetről adtak hírt Ausztriában, egy nappal korábban pedig 5627-tel csúcson volt az új fertőzöttek száma.

Sebastian Kurz osztrák kancellár korábban arról beszélt, a kórházak kapacitásai kimerülhetnek, ha napi 6 ezer új beteget találnak. Hozzátette, gazdaságilag pusztító lenne egy második kijárási tilalom és ezt szeretnék a legkevésbé alkalmazni, de az osztrák sajtó szerint már készítik elő az új intézkedéseket.

Ausztriában jelenleg relatíve enyhék a korlátozások, a bárok, éttermek és a színházak is nyitva vannak.

Most viszont állítólag este nyolctól reggel hatig tartó éjszakai kijárási tilalmat terveznek, ami alól csak azok jelentenének kivételt, akik munkába mennek vagy a szabadban edzenek.

Az új szabályozás értelmében az éttermek nappal is csak elvitelre szolgálhatnának ki, a színházakat, mozikat bezáratnák, a szállodák pedig csak tréningen résztvevő vagy munka okból érkező vendégeket fogadhatnának, közölte a közszolgálati ORF a tervezett kormányrendeletre hivatkozva.

A Kronen Zeitung azt írta, a síliftek csak élsportolók számára lennének elérhetők, ezen kívül hegyi mentéseknél lehetne igénybe venni azokat.

Az üzletek és iskolák ugyanakkor nyitva tartanának, de a boltokba 10 négyzetméterenként csak egy embert engedhetnének be.

[central_CentralArticleListWidget list_view_type=”1″ content_params=”r=belfold,r=kozelet,r=kulfold,r=gazdasag,r=tech,r=tudomany,t=koronavirus” title=”Koronavírus – Még több hír a témában” title_color=”1″ item_number=”3″ hide_image=”true” hide_lead=”true” tag_select=”-1″ fontsize_title=”1″ underline_title=”0″ inverse_title=”0″ title_position=”0″

Kiemelt kép: Sven Hoppe / POOL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik