Közélet

TAO-pénzen, egy építőipari cégtől vett energiaszeleteket a felcsúti focialapítvány

A Demokratikus Koalíció évek óta küzd azért, hogy közérdekből nyilvánosnak számító számlákat a TAO-támogatások elköltéséről kiadja a rendszer legnagyobb nyertese, A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány.A szervezet azonban a jogerős bírósági ítéletnek sem volt hajlandó eleget tenni, ezért a párt képviselői végrehajtási eljárást indítottak a miniszterelnök által alapított szervezet ellen. Ennek nyomán két alkalommal a számlák egy részét már átadták a végrehajtónak, azonban az eddig nyilvánosságra hozott számlák az összesen megítélt TAO-támogatásnak még a fél százalékát sem teszik ki.

A 30 milliárd forintból mindössze 70 milliónak ismerhettük meg a felhasználását.

Az Mfor.hu már korábban is nagyon furcsa költésekről adott számot a már megismert számlák ismeretében: nemrégiben arról írtak, hogy az alapítvány éppen Mészáros Lőrinc cégétől vett hústermékeket. Friss cikkük szerint pedig érdekes körülmények között vásároltak energiaszeleteket.

felcsút a budapesti székhelyű Katona Konstruktőr Kft.-től 2014 augusztusa és 2015 novembere között összesen nyolc alkalommal szerzett be táplálékkiegészítőnek tekinthető élelmiszeripari termékeket. A számlák összértéke 1,84 millió forint volt.

Az említett időszakban a felcsúti focialapítvány Regener italporokat és Voltage-szeleteket vásárolt egészen nagy tételben, az Mfor szerint van számla, mely 900 darab Voltage-szeletről szól. Ez egy olyan, gabonapehely alapú energiaszelet, amely hosszú időtartamú aktivitás során az energiapótlást segíti. Csakhogy a lap szerint a Katona Konstruktőr Kft cégkivonata szerint a társaságnak még csak érintőlegesen sincs semmi köze az étrendkiegészítőkhöz. A cég fő tevékenysége lakó- és nem lakóépület építése, ami egyben az egyetlen tevékenysége is.

DK: a felcsúti fociakadémia több ezer Túró Rudit és több tízezer kiló péksütit vett közpénzből
Egymillió forintért vettek harcsát és több százezret költöttek toalett papírra is.

Kiemelt kép: Máthé Zoltán/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik