Közélet

Hat embert állítottak elő a Mi Hazánk tüntetésén

Felvonulást tartott csütörtökön az Országos Roma Önkormányzat VII. kerületi, Dohány utcai székháza előtt a Mi Hazánk Mozgalom a Deák téri kettős gyilkosság miatt. Az ORÖ épülete elől, illetve annak közvetlen közeléből hat embert állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt — tájékoztatta a rendőrség a hvg.hu-t. Az intézkedés konkrét oka az volt, hogy a gyűlésen részt vevő személyek közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést, gázspray és köveket) tartottak maguknál. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Szabálysértés elkövetése maitt 34 embert jelentettek fel.

A feljelentett személyek között voltak olyan személyek is, akiket a rendőrség több szabálysértés elkövetése miatt is feljelentett. Helyszínbírság kiszabására nem került sor

— közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a lappal.

A rendőrség a megmozdulást nem engedélyezte; szerintük az gyűlésnek számított, ezért korábban tájékoztatták a párt tisztségviselőit a veszélyhelyzetben, mint különleges jogrendben a rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályozásról.

A hatóság arról is tájékoztatta a lapot, hogy csütörtök este fél tízkor a Nyugati térről is előállítottak két embert. Mint írták, őket — a korábban meghirdetett rendezvénnyel szoros összefüggésben — csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítják. Négy férfit bántalmaztak, akik közül az egyik könnyű sérülést szenvedett. A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették.

„Ha nem fogják vissza a cigány vezetők a sajátjaikat, akkor nagyon nagy problémák lesznek”
Felvonulást tartott a Mi Hazánk Mozgalom a Deák téri kettős gyilkosság miatt. Bár a Pesti Srácok korábbi cikkéből az derül ki, hogy a gyilkosság elkövetője nem cigány származású, a felszólaló politikusok cigánybűnözésről beszéltek.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik