Belföld

Dzsudzsák nyugtatta az ultrákat a Deák téri tüntetésen

Körülbelül száz-kétszáz tüntető gyűlt össze csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat VII. kerületi, Dohány utcai székháza előtt, ahová a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság után hirdetett tüntetést a Mi Hazánk mozgalom. A gyülekezést majdnem annyi rendőr biztosította, mint ahány tüntető vett részt rajta.

Együtt vonultak fel a fradista és az újpesti ultrák a kettős gyilkosság áldozataiért
A Mi Hazánk tüntetésén még csak párszázan vettek részt, ez ezer fölé duzzadt, mire a Deák térre értek.

A Mi Hazánk által szervezett rendezvényről közösen átvonultak a Deák Ferenc térre – a gyilkosság helyszínére –, itt már legalább kétezer ember gyűlt össze. A Magyar Nemzet szerint ezen a megmozduláson részt vett Dzsudzsák Balázs is. A magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya mások mellett igyekezett megnyugtatni a szurkolókat, a rend pedig akkor állt helyre, amikor a rendőri erősítés megérkezett a Dohány utcából.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a rendőrség nem engedélyezte a tüntetést, mert szerintük gyűlésnek számít, amit a jelenlegi veszélyhelyzet alatt érvényes jogszabályok tiltanak. Novák Előd szerint viszont kegyeleti megemlékezést tartottak.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!