Belföld

Együtt vonultak fel a fradista és az újpesti ultrák a kettős gyilkosság áldozataiért

Körülbelül száz-kétszáz tüntető gyűlt össze csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat VII. kerületi, Dohány utcai székháza előtt, ahová a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság után hirdetett tüntetést a Mi Hazánk mozgalom. A gyülekezést majdnem annyi rendőr biztosította, mint ahány tüntető vett részt rajta.

Fotó: Farkas Norbert/24.hu

A rendőrség nem engedélyezte a tüntetést, mert szerintük gyűlésnek számít, amit a jelenlegi veszélyhelyzet alatt érvényes jogszabályok tiltanak. Novák Előd szerint viszont kegyeleti megemlékezést tartottak.

A helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint a rendőrök gyorsan igazoltatták a beszédek előtt gyülekező csoportokat, és figyelmeztették őket, hogy a tüntetés nem engedélyezett.

Fotó: Farkas Norbert/24.hu

A tüntetésen felszólalt Dúró Dóra és Toroczkai László is, majd felhívták mindenki figyelmét, hogy egyénileg vonuljanak a Deák térre gyertyát gyújtani. Az Országos Roma Önkormányzat már korábban közölte, hogy kiürítik a székházukat. Egyébként pont a Pesti Srácok korábbi cikkéből derül ki, hogy a gyilkosság elkövetője nem volt cigány származású.

A néhány száz felvonuló a Deák térre sétált, itt több fociszurkoló és a Betyársereg tagjai is csatlakoztak hozzájuk, így a tömeg már ezer fő fölé nőtt. Többen füstgránátokat gyújtottak és az áldozatok nevei mellett azt kezdték el skandálni, hogy

Igenis van cigánybűnözés.

A gyilkosság helyszínén összegyűlt tömegben a 444.hu szerint újpesti és fradista szurkolók is voltak, akik a megemlékezés után megtapsolták egymást. A közös himnuszéneklés után először a fradisták vonultak le, az újpestiek valamivel tovább maradtak. Részt vettek még a megemlékezésen a Honvéd, a Vasas és a Videoton ultrái is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik