Közélet koronavírus

A Magyar Közlöny helyett Orbán Instagramján publikáltak először egy rendeletet

Szokatlan megoldásra lett figyelmes az Index. Ahogyan orábban beszámoltunk róla, a csütörtöki kormányinfón jelentették be, hogy a veszélyhelyzet miatt idén csak írásbeli érettségi lesz, a vizsgákat pedig május 4. és május 21. között bonyolítják majd le.

A lap vette észre, hogy az érettségi megszervezéséről szóló rendeletet azonban késő este szokatlan módon publikálták, az aláírt dokumentum nem a hivatalos helyen, a Magyar Közlönyben jelent meg először, hanem Orbán Viktor Instagramjára került ki.

A dokumentumhoz a miniszterelnök annyit írt:

Harminchatodik nap. Az érettségi még a járványban sem maradhat el. Nem olyan lesz, mint megszoktuk, de lesz. Hajrá, fiatalok!

 

View this post on Instagram

 

Harminchatodik nap. Az érettségi még a járványban sem maradhat el. Nem olyan lesz, mint megszoktuk, de lesz. Hajrá, fiatalok!

A post shared by Orbán Viktor (@orbanviktor) on Apr 16, 2020 at 1:23pm PDT

Az idei érettségire jelentkező összesen 113 ezer diák közül a járvány miatt kizárólag azok vizsgázhatnak, akiknek az érettségi most kell a továbbtanuláshoz. Előrehozott érettségire nincs lehetőség, a végzősök érettségiznek majd. Ezenkívül néhány kivételtől eltekintve csak írásbeli érettségi lesz.

Kiemelt kép: Kovács Tamás/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik