Közélet

A botrány után felmondott az egyetem áldoktor oktatója

Daróczi Csilla azt követően mondott le önként lakásról, állásról, hogy kiderült, doktori oklevele hamis volt.

Daróczi Csilla felmondásáról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Neptun rendszeren keresztül tájékoztatta a hallgatókat, szúrta ki az Átlátszó. Az egyetem honlapján egy hete még nevénél a doktori fokozata is fel volt tüntetve, de mára eltávolították életrajzát, neve sem szerepel az oktatók között.

 

A portál kérdésére az egyetem közölte, Daróczi Csilla felmondott, ezért ügyét a továbbiakban nem is vizsgálják.

Közben a Mérce arról írt, hogy a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ volt vezetője kezdeményezte az önkormányzattól kapott bérlakása szerződésének felbontását is. Daróczi Csilla azt követően mondott le önként lakásról, állásról, hogy kiderült doktori oklevele hamis volt, valójában soha nem szerzett doktori fokozatot a Debreceni Egyetemen.

Kirúgta az áldoktort a budafoki polgármester
Lemondásra szólította fel a gyermekjóléti központ vezetőjét.

A botrányt korábban a Gulyás Márton nevével fémjelzett Partizán nevű YouTube-csatorna robbantotta. Feltehetően korábbi dolgozók, név nélkül, kitakart fejjel, sokszor eltorzított hanggal, komoly vádakat fogalmaztak meg a Budafok-Tétényi Család- és Gyer­mekjóléti Központ vezetője ellen.

Ezt követően rendelt el belső vizsgálat Karsay Ferenc polgármester. Az a napokban egy részjelentéssel lezárult, de az áldoktor ügyét egy eseti bizottság is vizsgálni fogja.

Az önkormányzat honlapján egyébként az is olvasható, hogy a Debreceni Egyetem feljelentést tett ismeretlen tettes ellen közokirat-hamisítás gyanúja miatt.

Kiemelt kép: Google Street View

Ajánlott videó

Olvasói sztorik