Belföld

Kirúgta az áldoktort a budafoki polgármester

Az ittlakunk.hu szúrta ki, hogy Karsay Ferenc polgármester felszólította Daróczi Csillát, a Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ vezetőjét, hogy mondjon le, tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól. Mint írták, az elmúlt napokban aggasztó hírek jelentek meg az önkormányzati intézménnyel kapcsolatban.

Megerősítették, a polgármester az ügy feltárására vizsgálatot indított. Az ittlakunk.hu emlékeztetett rá, hogy korábban a Gulyás Márton nevével fémjelzett Partizán nevű YouTube-csatornán feltehetően korábbi dolgozók, név nélkül, kitakart fejjel, sokszor eltorzított hanggal, komoly vádakat fogalmaztak meg a Budafok-Tétényi Család- és Gyer­mekjóléti Központ vezetője ellen.

Az egyik állítás az volt, hogy dr. Daróczi Csilla valójában nem is doktor, noha ezzel a titulussal és egyetemi adjunktusként tanít a Pázmány Péter Tudományegyetem, a Szociális Tanulmányok Tanszékén. Korábban az ittlakunk.hu kereste Daróczi Csillát, hogy reagáljon,  helyette azonban az önkormányzat sajtófőnöke válaszolt. Közölte, a videó publikálóját beperlik, a polgármester belső vizsgálatot rendelt el.

Amíg nem tisztázódtak a súlyos vádak, sem az intézményvezető, sem a hivatal tisztségviselői nem nyilatkoznak.

Egy hete tudatták, Karsay Ferenc polgármester a belső vizsgálat egyik első lépesként, hivatalosan bekérte a Debreceni Egyetemtől Daróczi Csilla doktori diplomájának másolatát, illetve elkezdték a Gyermekjóléti Központ tevékenységének, leltárának vizsgálatát.

Közölték, míg a hivatalos vizsgálatok nem zárulnak le, addig az ártatlanság vélelme megilleti Daróczi Csillát. Fel is hívták a sajtó figyelmét, hogy büntetőjogi felelősséget csak a bíróság jogerős ítélete állapíhat meg.

Az önkormányzat most annyit közölt, hogy az „intézményvezető lemondása miatt egy új pályázat kiírására nyílik lehetőség”, tehát Daróczi Csilla vélhetően eleget tett a polgármester felszólításának.

Daróczi Csilla PhD oklevele szerint tudományos fokozatát 2005. november 26-án szerezte a Debreceni Egyetemen. Ennek azonban ott nyoma sincs. Dr. Varga Zsolt tudományos igazgató egy közérdekű adatigénylésre azt válaszolta, hogy

nevezett személy a Debreceni Egyetemen doktori fokozatot nem szerzett, a Debreceni Egyetem részére doktori (Phd) oklevelet nem állított ki.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik