Közélet

Blikk: öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Portik Tamás

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben az alvilági gyilkosságok miatt elítélt Portik Tamás – tudta meg a Blikk. A lap cikke szerint az Energol egykori vezére két egymást követő nap is megpróbált végezni magával: első alkalommal az ereit próbálta felvágni, másodszor pedig az orvosi ellátásban kapott varratokat tépte le a kezéről.

A bűnöző életét a fegyőrök ébersége mentette meg, akik azonnal észlelték, hogy baj van, ezért rátörték a zárkaajtót.

Az olajszőkítésben élen járó Energol Rt. egyik egykori irányítója kórházba került. Miután szakszerűen ellátták a sebeit, visszaszállították a börtönbe, ahol egy egyszemélyes cellába került, ahol a nap 24 órájában kamerák figyelik minden mozdulatát.

Portik Tamás a Prisztás-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás megrendelése miatt tölti jogerős szabadságvesztését. Továbbá az ügyészség Gyárfás Tamással együtt a Fenyő-gyilkosság miatt is vádat emelt ellene, ebben az ügyben együtt ülnek a vádlottak padjára.

Gyárfás és Portik egyszerre ül a vádlottak padjára
A Fővárosi Törvényszék egyesítette a Fenyő-gyilkosság két, külön indult büntető ügyét.

Ezenkívül bíróság előtt van a Lakatos Csaba elleni merényletkísérlet ügye is, mivel az ügyészség szerint 1996-ban Portik bujtotta fel az éjszakai életben szintén jól ismert Tanyi Györgyöt, hogy ölje meg az ismert hajtót. Lakatost több lövés is eltalálta, de túlélte a támadást.

Kiemelt kép: Portik Tamás vádlottat elvezetik az ellene és társai ellen emberölés bűntette miatt megismételt eljárásban indult büntetőper első tárgyalásáról a Fővárosi Törvényszéken 2019. március 11-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik