Belföld

A Farkasréti temetőben találták meg Portik titkos hangfelvételeit

A Farkasréti temetőben bukkantak rá a nyomozók azokra a jó minőségű hangfelvételekre, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás közötti beszélgetéseket tartalmazták.

A Magyar Idők szerdai cikke szerint az előkerült felvételek megerősítik a Gyárfás elleni gyanúsítást a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Portik és emberei a több mint két évtized alatt kisteherautónyi hangfelvételt rögzítettek. A temetőből előkerült hanganyag is ennek a része lehetett eredetileg, ám a Gyárfással folytatott beszélgetéseket 2017-ben elkülönítették a többitől.

Gyárfás Tamás a gyanúsítás szerint 21 éve bujtotta fel Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő János médiavállalkozót. Ezzel párhuzamosan Portikot is meggyanúsították, hogy ő bízta meg a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot a gyilkossággal. Rohác ezért és az Aranykéz utcai, négy halottat, húsz súlyos sérültet követelő robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

A lap szerint a hanganyag Gyárfás állításaival szemben nem egy érthetetlen, vágott felvétel, hanem rengeteg új információt tartalmaz.

A hanganyagok lefoglalása nyomán vált érthetővé fővárosi főügyész korábbi nyilatkozata. Ibolya Tibor január elején a Fenyő-gyilkosság nyomozásáról azt közölte:

Soha ennyi bizonyíték nem állt még rendelkezésre a Fenyő-ügyben, mint jelenleg. Gyárfás Tamás meggyanúsítása óta is van újabb pozitív fejlemény a nyomozásban, és az én véleményem szerint ez az ügy el fog jutni a vádemelésig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik