Közélet

Magyar Nemzet: Újabb gyanúsítások várhatók Borkai-ügyben

Hatósági forrásokból arról értesült a Magyar Nemzet, hogy hamis vád és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják azokat a személyeket, akik kirobbantották a Borkai-botrányt.

Mint emlékeztetnek, az önkormányzati választás előtt egy héttel tették közzé az interneten azokat a szexvideókat, amelyen Borkai Zsolt volt fideszes és azóta lemondott győri polgármester és egy ügyvéd barátja, Rákosfalvy Zoltán látható az Adrián, egy luxusjachton.

A lap több forrásra, győri, szombathelyi és fővárosi politikai és üzleti körök hivatkozva azt írja, hogy „az ördög ügyvédje” több személyt, egy ellenzéki párt jól meghatározható köréből kikerült csoportot takar. A kiszivárogtató vagy kiszivárogtatók kokainfogyasztásról és közpénzek ellopásáról is ígértek bizonyítékokat, de azokat azóta sem hozta nyilvánosságra.

Borkai-ügy: Póczik miatt célkeresztben a DK
A volt futballista gyanúsításával felerősödtek azok a hangok, hogy a DK áll az orgiabotrány kirobbantása mögött. A Fideszben úgy tudják, Póczik József könnyen kapcsolatba hozható azzal a férfival, aki prostituáltakat szállított a horvátországi szexpartira.

Amint azt pénteken megírtuk, információink szerint nemcsak olyan vizsgálatok folynak a rendőrségen, amelyben Borkai Zsolt sértettként szerepelhet: a rendőrség szerint a gazdasági és a zsarolási ügyben folynak eljárások. Azt is megerősítették a zsarolás és más bűncselekmény miatt indított nyomozás szintén az NNI-ben folyik. Az eljárásban több gyanúsított van. Itt azt vizsgálják, zsarolták-e, és ha igen, kik, Borkait az adriai orgián készült szexképekkel.

A 24.hu a napokban részletesen beszámolt arról is, hogy ezen a szálon milyen intézkedések és lehetséges forgatókönyvek merültek fel, amelyek a korábbi válogatott futballista, Póczik József köré csoportosultak.

A Magyar Nemzet szerint Borkai és ügyvédje feljelentésére kezdődött a nyomozás és gyanúsították meg a két szexuális szolgáltatót, Póczikot, valamint a lányokat közvetítő férfit, aki a Privátkopó bűnügyi portál adatai szerint Póczik élettársának a fia.

A Magyar Hang úgy tudja, több, a korrupciós- és szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt érdekköreihez köthető győri vállalkozót is kihallgatott gyanúsítottként a rendőrség. A lap információi szerint az elmúlt hetekben házkutatást tartottak Szabó Ervinnél és Neumann Zoltánnál is. Mindkettőjüket Budapestre szállították gyanúsítotti kihallgatásra, amely után szabadon távozhattak. Szabó Ervin Győr ismert vendéglátósa, az orgiáról készült egyik videón is feltűnik. Borkai lánya tőle vette meg 2014-ben a Királysarok Kft. nevű céget, ami azóta ugyan a polgármester lányának nevén van, a cég bejelentett címe Szabó lovászpatonai lakhelye.

Kiemelt kép: 24.hu/Ivándi-Szabó Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik