Belföld

Több nyomozás is folyik Borkai-ügyben gazdasági bűncselekmények miatt

A 24.hu információi szerint nemcsak olyan vizsgálatok folynak a rendőrségen, amelyben Borkai Zsolt sértettként szerepelhet: a rendőrség szűkszavú közlése szerint hűtlen kezelés miatt is nyomoznak. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt tudatta lapunkkal:

Az ügyben a rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van.

Az ORFK-tól kapott tájékoztatóból arra lehet következtetni, hogy jelenleg nem is egy, hanem több olyan nyomozás is zajlik, amelyek érinthetik a város nemrég lemondott vezetőjét. Az ORFK közlése szerint ugyanis

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.

A nyomozások érdekeire hivatkozva a rendőrség ezekről az eljárásokról nem adott bővebb tájékoztatást, így azt sem tudni, pontosan milyen ügyekről van szó. A 24.hu azért kereste meg a rendőrséget, mert az elmúlt napokban több hír is napvilágot látott a Borkai-ügy körül elindított vagy már le is zárt nyomozásokról.

A rendőrség szerint a gazdasági és a zsarolási ügyben folynak eljárások. Azt is megerősítették a zsarolás és más bűncselekmény miatt indított nyomozás szintén az NNI-ben folyik. Az eljárásban több gyanúsított van. Itt azt vizsgálják, zsarolták-e, és ha igen, kik, Borkait az adriai orgián készült szexképekkel. A 24.hu a napokban részletesen beszámolt arról, hogy ezen a szálon milyen intézkedések és lehetséges forgatókönyvek merültek fel, amelyek a korábbi válogatott futballista, Póczik József köré csoportosultak.

A rendőrség arra nem válaszolt, ennek a nyomozásnak a keretében keresik-e a botrányt kirobbantó „Az ördög ügyvédje” blog szerzőjét. Megkérdeztük azt is, kereste-e a rendőrség a német és a svájci társszerveket a nyomozással kapcsolatosan, illetve, hogy történt-e adatkérés a blog facebookos változata miatt a Facebooknál, de az ORFK itt is megtagadta további információk kiadását. A Fővárosi Főügyészség annyit árult el, hogy a zsarolással kapcsolatban ők vették át a nyomozás irányítását.

A Magyar Hang úgy tudja, több, a korrupciós- és szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt érdekköreihez köthető győri vállalkozót is kihallgatott gyanúsítottként a rendőrség. A lap információi szerint az elmúlt hetekben házkutatást tartottak Szabó Ervinnél és Neumann Zoltánnál is. Mindkettőjüket Budapestre szállították gyanúsítotti kihallgatásra, amely után szabadon távozhattak. Szabó Ervin Győr ismert vendéglátósa, az orgiáról készült egyik videón is feltűnik. Borkai lánya tőle vette meg 2014-ben a Királysarok Kft. nevű céget, ami azóta ugyan a polgármester lányának nevén van, a cég bejelentett címe Szabó lovászpatonai lakhelye – írtuk Borkai Zsoltról szóló egyik korábbi cikkünkben. 

Az csütörtökön derült ki, hogy az NNI nem vizsgálódik tovább a drogos szálon, mert szerintük nincs elég bizonyíték, hogy nyomozást lehessen indítani Borkai Zsolték ellen a drogügyben. Pénteken pedig a Népszava hozta nyilvánosságra, hogy a nyomozó ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította Szabó Tímea országgyűlési képviselő hivatali vesztegetés bűntette miatt tett  feljelentését.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik