Közélet

Tarlós: Nem állítottam, hogy Scarlett Johansson támogatott a választáson

Fotó: Neményi Márton
Fotó: Neményi Márton

Soha, senki nem állított olyat a környezetemből, én pedig különösen nem, hogy támogatta volna a személyemet a választáson. Nem is kértünk senkit arra, hogy ilyet mondjon, vagy írjon – mondta Tarlós István az Azonnali.hu-nak.

A főpolgármester még az előtt adott interjút a lapnak, hogy kedden Scarlett Johansson közleményt juttatott el a 24.hu-hoz, miszerint nem igaz, hogy a találkozójuk után dicsérte Tarlós Istvánt.

Scarlett Johansson beugrott Tarlóshoz
Vajon miről beszélgettek?

A kormánypárti média a találkozó után akkor arról számolt be, hogy Scarlett Johansson, elismerően nyilatkozott arról, hogy a 30 éve a városvezetői pályán dolgozó Tarlós István kerületi polgármesterként 16 évig irányította a kerületet, 9 éve pedig a fővárost, most pedig újabb 5 éves ciklusért indul.

Tarlós István azt mondta az Azonnalinak még hétfőn, hogy

a csúnya az itteni interpretációban az volt, hogy az ő szájába adták azt, amit én mondtam el. Holott ő csak gratulált hozzá.

Arra a felvetésre, hogy ki adta a szájába, visszakérdezett: „Hát honnan tudjam?” Azt mindenesetre elmondta:

amit megírtak, arról valóban beszélgettünk. Én például eldicsekedtem azzal, hogy három gyerekem és hat unokám van. Ehhez gratulált nekem, és mondta, hogy milyen jó, hogy ez így van. Erről jelent meg az újságban az, hogy dicsérte a kormány népesedési politikáját.

Kedden az Azonnalinak küldött nyilatkozatában a főpolgármester ezt azzal egészítette ki:

Soha, senki nem állított olyat a környezetemből, én pedig különösen nem, hogy támogatta volna a személyemet a választáson. Nem is kértünk senkit arra, hogy ilyet mondjon, vagy írjon.

Tarlós az Azonnalinak azt is elmondta, hogy a találkozó Johanssonnal még júniusban történt, és a képeket azért tették közzé később, mert ekkor érkeztek meg a közzétételhez adott hozzájárulások.

Kedden Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes közleményt adott ki, amiben többek között azt írta, „Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, félórás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő, ahogy közleményében maga írja, ennek kapcsán „megosztotta vele őszinte elismerését”.

Tarlósék reagáltak Scarlett Johansson szavaira
Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, fél órás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a

Kiemelt kép: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik