Nagyvilág

Tarlósék reagáltak Scarlett Johansson szavaira

Tarlós István és Scarlett Johansson jó hangulatban telt, félórás nyári találkozóján beszélgetett egymással a főpolgármesteri irodában, ahol a színésznő, ahogy közleményében maga írja, ennek kapcsán „megosztotta vele őszinte elismerését”.

Egyebek közt ezt írta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kedd reggeli közleményében, miután, ahogy hétfő este megírtuk, Scarlett Johansson közleményt juttatott el lapunkhoz, melyben közölte: ferdítettek azok a kormánypárti híradások, amelyek arról szóltak, hogy támogatta volna Tarlós István kampányát.

Az amerikai színésznő közleménye így szólt:

Nyilvánvalóvá szeretném tenni: különféle médiabeszámolók ellenére nem fejeztem ki támogatásomat Tarlós István polgármesternek a közelgő önkormányzati választásokra. Ezzel szemben mindössze egy magánbeszélgetésben osztottam meg vele őszinte elismerésemet, ami Budapest vendégszeretetének, szépségének és bájának szólt. Kizárólag Budapest polgárai választhatják meg a következő főpolgármestert, és ez egy nagyon fontos választás. A szavazás egy hősi tett mindenhol, ahol veszélyben van a demokrácia. Arra biztatok minden budapesti polgárt, hogy legyen bátor, viselkedjen hősként, és szavazzon a lelkiismerete szerint.

Budapest főpolgármester-helyettese erre reagálva azt írta: „egyetértve a színésznővel, mi sem politikai támogatásként értékeltük, vagy használtuk fel a fentieket”.

Ilyen nyilatkozat sem a főpolgármestertől, sem más politikustól nem hangzott el. Ugyanakkor örültünk az elismerő szavaknak

– közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra, aki megjegyezte: szeretnék biztosítani őt, hogy a demokráciát nem féltik Magyarországon, és továbbá is arra biztatnak mindenkit, hogy lelkiismerete szerint szavazzon október 13-án.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik