Közélet

Tüttő Kata: Nem voltak közös üzleti döntéseink Leisztinger Tamással

Az Index készített interjút Tüttő Katával, az ellenzék V. kerületi jelöltjével. A beszélgetésben előkerül az a hír is, miszerint a Tüttővel magánéleti kapcsolatban álló Leisztinger Tamás egyik cége a fideszes többségű belvárosi önkormányzat döntése alapján rendkívül olcsón vásárolhatja meg a Belgrád rakpart 27. szám alatti épület 1410 négyzetméterét.

Tüttő szerint nem korrekt, hogy ráég egy olyan ügy, amiről nem volt tudomása és nem is haszonélvezője.

Ezzel a kedvezménnyel nagyon sokan éltek lakók, bérlők, összemosódik, ki miért kapott kedvezményt. Leisztinger Tamás a gyerekeim apja. A legokosabb férfi, akit ismerek. Az apukám mellett. De nekünk soha nem voltak közös üzleti döntéseink, nincsenek közös cégeink. Nincs közös vagyonunk, nem is volt. Soha nem voltunk házasok. Mindketten magunk hozzuk a döntéseinket: én a politikai döntéseimet, ő az üzleti, gazdasági döntéseit

— magyarázza a beszélgetésben Tüttő, aki már csak azért sem érti az ügyet, mert 2002 óta politizál, így végig lehet nézni az összes szavazatát a Fővárosi Közgyűlésben és a XII. kerületi testületben.

Arra is reagált, hogy Karácsony Gergely egy kiszivárogtatott hangfelvételen arról beszél, hogy nem volt tudomása Leisztinger ingatlanügyéről. Ha hamarabb tud róla, aligha támogatja Tüttő Kata V. kerületi jelöltségét. Tüttő szerint

Karácsony mondatait kiragadták, személyesen és a nyilvánosság előtt is biztosított arról, hogy felkészültnek és alkalmasnak tart.

A jelölt ígéretet tett rá, hogy október 13-a után nyilvánosságra hoznak minden régebbi szerződést, amelyet ma titkol az önkormányzat és a vagyonkezelő, és eldöntik, hogy mi sáros és mi nem az.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik