Közélet

Szabó Tímea: Elképzelhető, hogy lesznek újabb hangfelvételek

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs
Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Az Index készített villáminterjút Szabó Tímeával, a Párbeszéd társelnökével, parlamenti frakcióvezetőjével a Karácsony Gergelyről kiszivárgott felvétel apropóján.

Szabó szerint fel sem merült, hogy valamelyik elnökségi tag készítette és szivárogtatta ki a felvételt.

Ránk nem jellemző ez a módszer, ráadásul mi – a Párbeszéd összes elnökségi tagja – egy csapat vagyunk, többségük jelölt az önkormányzati választáson, nyilvánvalóan nyerni akarnak, esélyük is van, ahogy Gergőnek Tarlóssal szemben. Ehhez egyedül csak a Fidesznek fűződik érdeke, méghozzá nem is elhanyagolható. A Fidesz ugyanis retteg, hiszen Karácsony Gergely és Tarlós István a közvélemény-kutatási adatok alapján hetek óta fej-fej mellett vannak

— fogalmazott a politikus, aki szerint az elmúlt hetek eseményei — az álruhás, csuklyás trollok, a Karácsony Gergelyt és gyerekét követő és autóból fotózó paparazzók, a folyamatos rágalmazások és mocskolódások, a VI. és VIII. kerületi rendőri vegzálások, a hivatali autóval járó plakáttépkedők a II. kerületben, a csepeli jelölttel szembeni erőszakoskodás —  egytől egyig mind azt erősítik, hogy a Fidesz nem válogat az eszközökben.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy újabb hangfelvétel kerül nyilvánosságra, úgy válaszolt:

Tekintettel arra, hogy a Fidesz retteg, mert érzik a vesztüket, bármit el tudok képzelni. Abban biztos vagyok, hogy Karácsony Gergely nem mondott mást bent sem, mint amit képvisel és amiért küzd a nyilvánosság előtt, legfeljebb más szavakkal. De látjuk, hogy semmitől sem riadnak vissza, és mivel joggal félnek Karácsony Gergelytől, nem fognak válogatni az eszközökben.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik