Belföld csatatér 2019

Karácsony feljelentést tesz a hangfelvétel miatt

Karácsony Gergely feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, a csütörtök délelőtt kiszivárgott hangfelvétel miatt. Ezt egy délutáni sajtótájékoztatón jelentette be, ahol elmondta, hogy szerinte titkosszolgálati módszerekkel, törvénytelenül készült a hangfelvétel, és azt manipulálták, összevágták.

Kiszivárgott Karácsony-felvétel: „Ha visszamegyek Zuglóba, akkor elásnak”
Az ellenzéki főpolgármester-jelölt fenyegetések mellett arról is beszél, hogy a szocialisták egy civil polgármester megválasztása esetén szétlopnának mindent a XIV. kerületben.

Példának hozta, hogy a felvételen az hallható, hogy  Tóth Csaba, MSZP-s politikus fenyegette meg Karácsony családját a polgármester szavai szerint, miközben állítólag ilyet nem mondott, hanem fideszes kötődésű üzletemberekről beszélt.

Kiraktam őket, mint macskát szarni!

– ezt mondta Karácsony, hogy így reagált a fenyegetésekre. Nevesíteni nem akart senkit a fenyegetők közül, ezt azzal indokolta, hogy nem tudja bizonyítani az állításait, mert ő nem készített felvételt.

Karácsony azt is elmondta, hogy a hangfelvételen „semmi olyan nem hangzik el, amiről más összefüggésben már ne beszélt volna nyilvánosan”. Ezzel kapcsolatban kérdeztük arról, hogy mit szólna, ha Tarlós István fogalmazott volna úgy, hogy az őt támogató párt lopását csak úgy lehet megfékezni, ha abból a pártból lesz valaki polgármester. Karácsony azt válaszolta, a jövőről beszélt, és hogy Horváth Csaba szerinte megakadályozza a korrupciót, ezért lesz jó polgármester. Valamint hozzátette, hogy Tarlós alatt egyébként is szétlopják Budapestet – itt említette a 3-as metró felújítását, és a patkányirtás koncesszió felbontását példaként –, a főpolgármester pedig nem tett ezek ellen semmit.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik