Közélet

Orbán: Karácsony Gergely csetlik-botlik, lassan megsajnálom

Trócsányi László egy kiváló ember, ő a legalkalmasabb arra, hogy az Európai Bizottság tagjává váljon – mondta Orbán Viktor, a Kossuth rádió reggeli műsorában a hvg.hu tudósítása szerint.

De van neki egy bűne. Senki sem hibátlan. Segített a kormánynak és nekem megvédeni az országot a migrációtól. Ezt dörgölik most az orra alá

– jegyezte meg Orbán, aki arról beszélt, hogy Trócsányi „bűne” az, hogy igazságügyi miniszter volt, de ezt nem „merik” mondani az EU-ban, ezért hátulról támadtak. A miniszterelnöknek egyébként, ha Trócsányi elbukna, van második, harmadik és negyedik jelöltje is.

Hétfőn újra tárgyal Trócsányiról az EP jogi bizottsága
Úgy tűnik, újra reménykedhet a magyar biztosjelölt.

Közölte, hogy csütörtökön beszélt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság megválasztott elnökével, és abban maradt vele, hogy megvárják, amíg írásba adják a jogi bizottság véleményét.

Orbán beszélt arról is, hogy amíg az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség van, addig az európai miniszterelnökök között nem, ő pedig nem az Európai Parlamentre építi a reményeit, hanem a miniszterelnökök tanácsára és az Európai Bizottságra

Ezért akarják kilőni Trócsányit

– mondta.

Orbán a hétvégi Fidesz-kongresszussal kapcsolatban azt mondta, mindig izgul az ilyen események előtt, hiszen elmondása szerint különleges felelősség a Fidesz elnökének lenni. A magyar miniszterelnök szerint nehéz időkben élünk, így „ki kell állni, harcolni kell.”

Az önkormányzati választások kapcsán megjegyezte, hogy látja a budapesti kampányeseményeket, de nem akarja kommentálni. A csütörtökön kiszivárgott Karácsony-hangfelvételről csak annyit közölt:

Lassan megsajnálom, csetlik-botlik. Remélem, az emberek alkalmas embereket választanak.

A miniszterelnök végül megjegyezte, hogy „nyugodtan írhatjuk a Fidesz javára is”, hogy egyre jobb az élet Magyarországon.

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik