Közélet

Szombathelyen még a fideszes alpolgármester sem kér a propagandából

Koczka Tibor kihátrált a polgármester mögül, aki mindenképpen biztosítaná a névhasználati jogot a Szombathelyi Hírlapnak.

Még Szombathely egyik fideszes alpolgármestere is kihátrált Puskás Tivadar polgármester javaslata mögül, amellyel a kormánypárti városvezető visszaadná a névhasználati jogot a Szombathelyi Hírlap kiadványnak.

Korábban a közgyűlésben többségbe került ellenzék szavazta meg azt az intézkedést, amely megvonja az engedélyt az ingyenesen terjesztett laptól arra, hogy a város nevét használja. Koczka Tibor alpolgármester az Ugytudjuk.hu-nak mondta el, miért nem írta alá Puskás előterjesztését:

Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire van a keresztény, konzervatív értékektől, s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról.

Elmondta: a közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja nevét adni ehhez az újsághoz, ehhez képest ő is meglepődött azon, hogy a polgármester, saját párttársaival sem egyeztetve újra napirendre tűzte a névhasználatot.

A helyi Nyugat.hu hírportál még márciusban számolt be arról, hogy megjelent a Szombathelyi Hírlap első száma, amiről megjegyezték: „a szerkesztők kommunistáznak, szivárványkoalícióznak, bársonyos fasisztáznak, párhuzamot vonnak az 1919-es és 1947-es kommunista hatalomátvétel és a mai szombathelyi helyzet között”, „kártékony puccskísérletnek nevezik a városi cégek felügyelőbizottságaiba delegált új, az ellenzék által jelölt tagokat”. Részletesen idézték ugyanakkor az újságban a térség fideszes országgyűlési képviselője, Hende Csaba ünnepi beszédét, és a „Szombathely jövőjét szem előtt tartó” Puskás véleményét a költségvetésről.

A fideszes újság főszerkesztője egyébként egy egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, Horváth Vilmos, kiadója pedig a Pannon Marketing és Média Kft., aminek tulajdonosa a szombathelyi városháza kommunikációs munkatársának felesége. A lap létrehozására azért lehetett szükség, mert azzal, hogy az ellenzék többségbe került a városi közgyűlésben, a Fidesz elvesztette befolyását az önkormányzati sajtó felett. (Fotó: MTI / Varga György)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik