Közélet

Gulyás a Strache-botrányról: Kizárt dolog, hogy ilyen felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön

Az osztrák belpolitika része az, hogy ott egy kormány megbízatása meddig tart, ettől még ha megnézzük azt a másfél évet, amit a most távozó kormány hivatalban töltött, akkor ez Ausztria számára tényszerűen, gazdasági adatokkal alátámaszthatóan sikeres volt

– mondta a Strache-botrány kirobbanásával kapcsolatban a Mandinernek adott interjújában Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette ugyanakkor: úgy tűnik, ezt a kormányt egy belpolitikai botrány kapcsán egy hét alatt teljes egészében el lehet távolítani.

Az egész európai szélsőjobbnak nagyon fájhat Strache bukása
Napok alatt borult fel az európai szélsőjobb, és érik egy baloldali szövetség is, amelyik nekimehet az Európai Néppárt uralmának.

Arra a kérdésre, hogy hasonló esetben a magyar kormány is ilyen gyorsan megbukna-e, Gulyás úgy felelt, reméli, hogy közöttük nincsenek vezető pozícióban olyanok, akik hasonló óvatlanságot követnének el.

Mint fogalmazott, azt is látni kell, ami ezen a valóban illegálisan, vélhetően titkosszolgálati segédlettel rögzített videón elhangzik, az sajtóügyben pont az ellenkezője a magyar kormány politikájának.

Mi azt mondtuk, hogy a sajtó maga is fontos része a nemzeti szuverenitásnak, emiatt pedig az a szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van. Egy állam úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban. A tartalmi nézetkülönbség miatt kizárt dolog, hogy ilyen felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön

– magyarázta.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik