Közélet
Debrecen, 2019. május 2.
Balról Mona Zsolt és Zsupos Antal tanuló a fényezõ mûhelyben. A VAGÉP debreceni Ford márka szervizében a személygépkocsik és kisteherautók  javításának minden szakmai részletét oktatják. A 3 és 4 éves képzésben részt vevõ tanulók az autószerelés, a karosszériás és a fényezõ mesterség fogásait gyakorolhatják. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Jobban figyelik majd a diákok jegyeit és hiányzásait a szakképzésben

Egy újonnan kifejlesztett jelzőrendszer segítségével még jobban odafigyelnek majd a jövőben a lemorzsolódó diákokra, írja a Magyar Nemzet Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkárára hivatkozva.

A Kréta rendszer új modulja ugyanis lehetővé teszi majd, hogy a gyerekek tanulmányi eredményeit, illetve igazolt és igazolatlan hiányzásait is folyamatosan nyomon tudják követni.

A szoftver a mulasztásokat, átlagokat havi bontásban tünteti majd fel, mint ahogy azt is, hogy az egyes diákok melyik tárgyból állnak bukásra.

Az államtitkár szerint így hamarabb észreveszik majd a túl sok hiányzást és a rossz érdemjegyeket, így hamarabb tudnak segíteni rajta.

A végzettség nélküli iskolaelhagyás aránya jelenleg meghaladja a 12 százalékot, de a kormány vállalása szerint 2020-ra 10 százalék alá csökkentenék.

Miskolc, 2016. április 15.
Sztrájkoló pedagógusok a tanáriban a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban 2016. április 15-én. A tiltakozást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezte, és a civil közoktatási platform, valamint a Tanítanék mozgalom is támogatja.
MTI Fotó: Vajda János
Majd 70 ezer magyar diák áll a szakadék szélén
Az Oktatási Hivatal friss adatai szerint Észak-Magyarországon csaknem minden ötödik gyereket lemorzsolódás fenyeget, a szakképzésben pedig az egész országban kétségbeejtő a helyzet.

Kiemelt kép: MTI/MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor 

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények