Közélet

Önkormányzati megbízások hizlalják Kósa édesanyjának cégét

A 83 éves asszony már sikeres vállalkozást szerzett meg.

Több tízmillió forint értékben kapott megbízásokat a debreceni önkormányzattól és annak cégeitől az a nyomdai előkészítéssel és reklámtervezéssel foglalkozó vállalkozás, amiről februárban írtuk meg, hogy Kósa Lajos fideszes képviselő 83 éves édesanyjának érdekeltségébe került, derült ki egy vasárnapi sajtótájékoztatón.

Mint arról a Mérce beszámol, Varga Zoltán, a DK önkormányzati képviselője elmondta, hogy adatigényléssel fordult az önkormányzathoz, hogy megtudja, áll-e szerződéses viszonyban a város a Kaméleon Dizájn Kft-vel. A megkapott dokumentumokból kiderült, hogy Kósa édesanyja már sikeres vállalkozást szerzett meg, 15 év alatt nagyjából 200 szerződést kötött a kft-vel az önkormányzat, illetve az annak tulajdonában lévő Vagyonkezelő Zrt. és tagvállalatai.

Varga szerint „aktív résztvevője a cégnek” Rácz Róbert is, aki a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, korábban a megyei közgyűlés elnöke, illetve tavalyig a Fidesz parlamenti frakciójának tagja volt. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik