Belföld

Kósa feleségének alapítványa családok nélküli családos programot szervezett állami támogatásból

Debrecen egyik bárjában sok fiatal összegyűlt szombat este, azért, hogy szokás szerint különböző társasjátékokkal játszanak. Ők viszont nem tudták, hogy a rendezvényt Kósa Lajos feleségének egyesülete szervezte, a kapcsolódó programsorozatot 10 millió forinttal támogatta az Emmi.

Az Index olvasója is ott volt ezen a kocsmázáson, ő számolt be arról, hogy 4-5 asztalnál társasjátékoztak a bárban, „amikor megjelent három nő, kirakták a Debreceni Kőr Dáma Egyesület roll-upját, fotósuk lőtt néhány képet a társasjátékozó fiatalokról, a szervezők odamentek beszélgetni egy-két asztalhoz az ott ülőkkel, majd alig háromnegyed óra múlva leléptek”.

Másnap utánanézett, és a Kőr Dráma Egyesület honlapján meglepetten látta, hogy ő is részt vett a Generációk társasjátéka nevű programon. A rendezvény a Kapcsolj Ki nevű mobilmentes programsorozat része volt, amit az Egyszülős Központ indított februárban. „Internetes biztonság, zaklatás, felelős mobilhasználat” témákhoz kapcsolódóan hirdettek programokat az ország több városában, hogy a felnőttek és a fiatalok közötti digitális szakadékot csökkentsék.

A Kőr Dáma Egyesület honlapján megjelent beszámoló szerint a programot nagy érdeklődés övezte, és „8-10 család játszott különböző társasjátékokat egy moderátor vezetésével”,  de az Index olvasója ebből nem tapasztalt semmit. Az Egyesület később a családos részt el is távolította az oldalról. Az Index telefonon elérte Porkoláb Gyöngyit, Kósa Lajos feleségét, aki elmondta:

A társasjáték est egy hosszabb távú helyi programnak volt a nyitóalkalma. Debrecen közterein szeretnénk kreatív interaktív társasjátékokat installálni, együttműködve az egyetemmel és a debreceni vállalatokkal.

Porkoláb cáfolta, hogy a fotós engedély nélkül készített volna képeket. A debreceni társasjáték estet „a nagy érdeklődés és a rengeteg izgalmas visszajelzés után” az egyesület március végén megismétli.

(kiemelt kép: Derencsényi István / Facebook / CSAK egy nő)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik