Közélet

Fogyatékos lány szexuális zaklatása és egy gyerek megverése miatt nyomoznak a gödi szociális otthonban

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a gödi Gondoskodás Háza szociális otthonban történt könnyű testi sértés és szexuális erőszak gyanújával nyomoz – írta meg a 444.hu.

A lap értesülései szerint a fogyatékossággal élő, egésznapos ellátást igénylő személyekkel foglalkozó otthonban dolgozók követhették el a bűncselekményeket. A korábban Topháznak nevezett intézményt 2017 végén a Máltai Szeretetszolgálat vette át, miután egy civilszerevezet nyilvánosságra hozta, hogy kegyetlenül bántak az otthon értelmi sérült lakóival. A máltaiak 1,89 milliárd forintot kaptak erre a feladatra.

A Máltai Szeretetszolgálat átveszi a botrányos gödi speciális otthont
Közel kétmilliárdot kapnak erre a kormánytól.

A 444.hu információi szerint 2018. július 23-án a gyanú szerint az intézmény 36 éves férfi dolgozója bántalmazott egy az otthonban gondozottként lakó, sérült kiskorú fiút. Az esetnek több szemtanúja is volt, közülük volt, aki brutálisnak nevezte a támadást. A vezetőség azonnal feljelentést tett a férfi ellen. Néhány hónappal később a gyanú szerint egy másik, szintén férfi dolgozó az otthon egy elzárt tornatermében szexuálisan zaklatta az intézmény egy másik lakóját, egy sérült nagylányt. A lap szerint bár a dolgozók már január közepén jelentették az esetet a vezetőségnek, feljelentést csak hetekkel később tettek. A két gyanúsított közül egyik sem dolgozik már a gondozottak közelében.

A lap a rendőrségtől úgy értesült, hogy a szexuális erőszak ügyében a nyomozás jelenleg is folyamatban van, de a megvert gyerek ügyének nyomozati szakasza lezárult, és az ügy már az ügyészségre került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik