Közélet

Családtámogatással és extra nyugdíjjal kampányol a lengyel kormánypárt

Az elsőszülött gyerekek után is járni fog a havi 36 ezer forintnyi támogatás.

A magyarhoz hasonló családtámogatási programmal kampányol a lengyel kormánypárt az európai parlamenti választásokon – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A családtámogatási program kiterjesztésével a fiatalokat, a 13. havi nyugdíjjal az időseket igyekszik célba venni a Jog és Igazságosság, amely szombaton Varsóban tartotta választási nagygyűlését. A párt főként a vidéki szavazókat megszólítva tudta megnyerni a választásokat, a szociális intézkedések és a középosztály megerősítésének szándéka miatt pedig meg tudta őrizni népszerűségét – emlékeztet a kormánypárti napilap.

500+ elnevezésű családtámogatási programjában a lengyel kormánypárt a második és a további gyermekek után havi 500 zloty (36 ezer forint) támogatást ad a családoknak, ezt most az elsőszülött gyermekekre is kiterjesztik. Ezen felül 26 éves korig jövedelemadó-mentességet, a jövedelemadó-kulcsok csökkentését, extra nyugdíjkifizetést, és a vidéki buszhálózat kiterjesztését jelentették be.

A Jog és Igazságossággal szemben öt lengyel ellenzéki párt közösen indul el az EP-választáson. a Polgári Platform vezette Európai Koalíció a felmérések szerint a szavazatok 36-37 százalékára számíthat, alig 1-2 százalékkal marad el a kormánypárttól. (Fotó: Europress – Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik