Közélet

Szijjártó főtanácsadója lett Gyurta Dániel

A miniszter szerint ki kell használni azt a tőkét, amit sportolóink ismertsége jelent.

Gyurta Dániel mostantól miniszteri főtanácsadóként dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban – jelentette be Szijjártó Péter, amikor a tárca nevében együttműködési megállapodást írt alá a Testnevelési Egyetem rektorával, Mocsai Lajossal.

A külügyminiszter a Nemzeti Sport beszámolója szerint az eseményen beszélt a tárca új sportdiplomáciai főosztályáról, és arról is, hogy a volt olimpiai bajnok úszó ezentúl a magyar (sport)diplomáciát erősíti.

Szijjártó szerint a világ országai között versenyhelyzet van, az érdekérvényesítésben új eszközöket kell bevetni, új erőforrásokat kell használni. Mint mondta, Puskás Ferenc mellett Görbicz Anita, Hosszú Katinka vagy a Liu testvérek neve is ismerősen cseng a világ minden pontján, ezt a tőkét pedig a külügyminisztériumnak is ki kell használnia.

Az is elhangzott, hogy a külképviseletek aktívabban népszerűsítik majd a Testnevelési Egyetem oktatási és tudományos tevékenységét, az intézmény pedig egyre több ösztöndíjas külföldi hallgatót szeretne felvenni. (Fotó: MTI/EPA/Patrick B. Krämer)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik