Közélet

Képviselőnők tiltakoznak Marton veszprémi rendezése miatt

Szerintük semmi nem fog változni az országban, ha a szexuális zaklatás következmények nélkül marad.

Ellenzéki képviselőnők közös közleményt adtak ki, amelyben elfogadhatatlannak nevezik, hogy újra rendezhet a szexuális zaklatással vádolt Marton László.

Mint arról korábban beszámoltunk, a veszprémi színház igazgatója nyilatkozott arról, hogy a városvezetés is támogatta, hogy a szerinte megtámadott Marton ott rendezzen. Erre reagálva írják a képviselők: mélységesen elítélik, hogy a szexuális zaklatással vádolt rendező a Fidesz jóváhagyásával dolgozhat a veszprémi színházban.

Ha a hatalommal való visszaélés egyik legdurvább formája, a szexuális zaklatás következmények nélkül marad, akkor semmi nem fog változni az országban és a társadalomban. Ha ma nem teszünk semmit, akkor 10, 20, 30 év múlva kiderülő gyomorszorító történetek és kibeszéletlen traumák fognak ismét rávilágítani arra, hogy nem cselekedtünk, amikor kellett volna. Hogy nem védtük meg a szexuális zaklatás áldozatait, hogy nem álltunk ki azokért, akik egyedül sokszor beszélni sem mernek az őket ért megrázkódtatásokról

– áll a közleményben. Az aláírók: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok), Demeter Márta (LMP), Gurmai Zita (MSZP), Hohn Krisztina (Új Kezdet), Kunhalmi Ágnes (LMP), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Schmuck Erzsébet (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Szél Bernadett (független), Vadai Ágnes (DK) és Varga-Damm Andrea (Jobbik). (Fotó: MTI / Czimbal Gyula)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik