Közélet

Százmilliókat ad az állam Mészáros ötcsillagos szállodájára

Tállai András testvérének cége is kapott támogatást panziófejlesztésre.

Mészáros Lőrinc ötcsillagos szállodája és Tállai András államtitkár testvérének mezőkövesdi panziója is kapott vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől – írja a Napi.hu.

A turisztikai ágazat kormányzati szerve által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program forrásaiból 324,5 millió forintot kapott a Témadesign Kft. a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine és Spa fejlesztésére. Ez a cég a Mészáros Gasztro Kft. tulajdonában van, ami a volt felcsúti polgármester egyik vállalkozása.

A támogatottak listáján szerepel az EU-Invest Ingatlanforgalmazó Kft. is, amely 60 millió forintot nyert a mezőkövesdi Ametyst panzió fejlesztésére. A cég többségi tulajdonosa Tállai András államtitkár, korábbi NAV-elnök testvére, Burhenne-Tállai Ilona. A kft. néhány hónappal a támogatás elbírálása előtt jött létre.

A Kelet-Rest Turisztikai Kft. 28 millió forint támogatással újíthatja fel a nyíregyházi Siesta panziót. A cég akkor lett ismert, amikor 2017 nyarán egymilliárd forintért megvette az államtól a nyíregyházi Erzsébet szállót. Az 55 800 négyzetméteres ingatlanra egyedüliként tettek vételi ajánlatot, a Magyar Nemzet akkori cikkéből pedig kiderült, hogy a cég tulajdonosai Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter köreihez tartoznak.

A szálláshelyfejlesztési program 300 milliárdos keretének felét a kormány hazai költségvetési forrásból biztosítja. (Fotó: MTI / Bodnár Boglárka)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik